Höstens fiende.


När man kommit
in i ett skönt träningsflow är förkylning en riktig bromskloss. Man orkar ofta göra alla vardagliga ting, men vill man bli frisk är träning a big no, no. Och som alla vet, ju längre man är borta från träningen, ju svårare är det att komma tillbaka. Därför har jag samlat ihop lite tips för att snabbast möjligast bli
av med sin förkylning.

Viktiga saker att tänka
på är självklart vila, äta bra och dricka mycket vatten. Undvik att få upp pulsen och bli anfådd. Har själv stressat efter både, tåg, spårvagnar och bussar de senaste två dagarna och det hjälper inte en redan ansträngd hals kan jag säga.

I hemmakur form finns
det några starka teman. Whiskey, vitlök, c-vitamin, stark mat och varma drycker.

Instruktör Jarina
har växt upp med vad hon kallar en riktig dunderkur som alltid hjälper mot förkylning och en ond hals. Låt mig presentera Jarinas lökdryck:

Koka upp gullök
, rödlök och vitlök tills de mjuknar. Ta bort lökarna, häll upp vattnet i en kopp och blanda i honung och lime. Drick som te. Inte särskilt gott, men väldigt kraftfullt.

Malin, som själv legat
sjuk, tycker stark mat är det bästa. Cayennepeppar på allt! Helst så starkt att hjärnan rinner ut. Så verkar hon lite konstigare än vanligt nu när hon är på benen igen förstår ni varför.

För den som inte
gillar att äta vitlök och är ett fan av sängfösare är Hanna Brages metod rätt väg att gå. "Dela en vitlöksklyfta i några bitar, skölj ner som tablett med ett glas cvitaminsbrus.. sen en god whiskey innan läggdags! ;)"
Viktigt är också att undvika för mycket kontakt med annat folk när man är förkyld, inte bara för att inte smitta, utan också för att du kommer lukta väldigt illa i och med dessa huskurer.

Här kommer lite fler härliga tips!




Hörs imorgon! Då blir det bilder från veckans sista releaser! Sov gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0