Hiphop/Ragga

Här får ni som missade Hiphop/Ragga med Andrea en chans att förstå stämningen. Det var enormt drag inne i salen. Verkligen medryckande. Kändes som jag gått rakt in i slutet av en cool Hollywood dansfilm. Ni vet, då alla medverkande plötsligt börjar dansa värsta avancerade koreografin medan eftertexterna rullar.

Alla är stjärnor.

Kolla! Nu är äntligen alla foton från årets grupper uppe på vår stjärnvägg. På måndag mailar vi ut korten till de som skrivit upp sig i receptionen. :)

Ny smak.

Nu är det alldeles strax November och det betyder att en ny smak på proteindrink har dykt upp. Låt mig presentera Mandarin/Lime. Friskt och fräscht. Förresten funderar jag lite på vad som är skillnaden mellan mandarin och clementin. Någon av er som vet?

Betina Goddard.

Betina är en av många medlemmar som verkligen lever Livingroom. Nästan varje dag slinker hon in och tränar och pratar, alltid glad som en solstråle. Hon dricker kaffe både före och efter passet, njuter av tillvaron, går på behandlingar ibland och är alltid supersnygg i kläder från vår butik. Man undrar, är det något plagg hon inte har? :)
Idag sminkades hon hos Mizue för fotografering till sin nya hemsida belifestyle.se, som inte ligger uppe än, men är på gång.

Fredag.

Fredagsmornar börjar nästan likna måndagseftermiddagar. Det fanns inte mycket utrymme att vara morgontrött idag ska säga. Så fort jag kom innanför dörrarna på Livingroom slogs jag av full fart och energi från massa tränande människor. En kort stund var jag övertygad om att jag hade försovit mig. Inte kunde klockan verkligen vara åtta? Men det var hon. Och på schemat stod Functional Moves för en hel drös morgonpigga hurtbullar.
Sparris..
.. och bollar.

Hälsokvällen.

Jag kilade förbi på DNA förut och hälsade på Pernilla (Therese var där mellan 17-18 och jag kom typ kvart över sex). Det var härlig stämning, gott snacks och massa folk som gissade på frågorna om hälsa och träning som Pernilla hade knåpat ihop. Ska bli spännande att se hur många som fått alla rätt. Vinnaren ringer vi imorgon. Så får han eller hon komma förbi till Livingroom och hämta priset.
Dockan var klädd i kläder från vår butik :)
Frågorna. Kanske lite svårt att se..

Kommer ni?

Ni har väl inte glömt att DNA har hälsokväll idag mellan 17 - 19. Pernilla och Therese från Livingroom är där och svarar på alla frågor ni kan tänkas ha. Dessutom så blir det en liten frågetävling och chans att vinna ett fint pris. Jag kan säga att ni som tränar på Livingroom har ett litet övertag när det kommer till frågorna.
Jag ska dit. Hoppas vi ses !

Ny hemsida.

Ja, nu ligger den nya hemsidan äntligen uppe! Det är fortfarande några små ändringar som ska göras. Bilder som ska bytas, finjustering av texter och så vidare. Sen kommer den hela tiden uppdateras som vanligt. Det har varit lite dåligt med just uppdatering på senaste, vilket har berott på att vi kodat om och så..
Ett problem återstår dock. För oss som har Safari som webbläsare blir vissa sidor av hemsidan lite konstig. Nämligen de flikar som har underflikar. Där lägger sig all text längst år höger. Vilka några av er säkert märkt. Vi jobbar på att fixa det.
Men annars då. Vad tycker ni? www.livingroomsports.se

Tjejkväll på Gina Tricot.


Sugen på att göra något annat än träna? Då kan jag tipsa om att Gina Tricot på Elins Esplanad har tjejkväll ikväll. Känner du för att byta ut vår anläggning mot en butik med massor av nyheter och överraskningar, där du dessutom får 20% rabatt, så är det helt okej. Vi lovar att inte inte bli arga. Men det får inte hända för ofta! (Imorgon är också okej, för då har DNA hälsokväll och vi är där.) Annars vill vi ju helst alltid vara prio ett :)



Rekord på EasyLine Senior.

Ja, jag tror faktiskt det var rekord idag. Riktigt kul! De är så mysiga allihop och vilket tempo de har på EasyLine! Sjukt imponerande. Kanske börjar jag bli lite tjatig nu, men jag tycker det är så häftigt att se vilken energi de har och hur de kör på vecka efter vecka och sen fikar och pratar efteråt. Det ger extra livslust på något sätt.
Dessutom hade vi fin besök i form av SLA idag som fotade och pratade lite med våra seniorer och Torben. Så håll utkik i tidningen :)
Stretcha är viktigt..
..umgås lika så.

Och hur härligt ser inte det här ut då?


Träning, dusch och sen frukost med polarna. Kan det bli bättre?

Testa något nytt!

Vet ni vad Johanna Ungh Larsson och Maria Ungh gjorde ikväll? Jo, de var på sitt första BodyStep pass någonsin och de älskade det! "Roligaste passet jag varit på" sa Johanna.
Och varför skriver jag det här? Därför att ni ska inspireras såklart. Jag tycker faktiskt att alla ni därute ska utmana er själva och testa ett pass ni inte kört förut. Redan denna veckan kanske. Det är så lätt att man får in en rutin och kör samma pass vecka ut och vecka in. Vilket är bra på sitt sätt, men risken finns att man blir uttråkad och tappar träningssuget. Variera din träning så blir den aldrig tråkig.
Dessutom så hittar du kanske ett nytt favoritpass, och hur bra vore inte det. Eller så upptäcker du helt enkelt bara fler pass du gillar. Om inte så får du en nytändning för de passen du brukar gå på. Inget att förlora, bara att vinna.
Vi har 19 olika typer av gruppträningspass på Livingroom. Sätt som mål att åtminstone ha testat alla en gång. Det kommer öka träningsmotivationen. Jag lovar!
Efter BodyStep premiären var de både Johanna och Maria fulla av energi och glädje.

Hemsida.


Snart kommer vår nya förbättrade hemsida upp. Bara så ni vet ;) Torben har pillat med den in på småtimmarna. Micael Wäxby från softIT har hjälp till med kodningen, Tuana har tagit kort på anläggningen och nu ska jag bara skriva klart några nya texter. Det är inga radikala förändringar, men en hel del nytt. Jag hoppas ni kommer gilla den.

Just nu..

..är det lugnet före stormen här på Livingroom.


Torben diskar i lugn och ro. Han är helt klart Livingrooms bästa diskare..


..Beda och Matti umgås..


..och Pernilla går igenom träningsprogram i en lugn gympark.

Snart slår klockan fem och då blir det full rulle här på anläggningen. Somliga älskar pulsen som infinner sig när det är mycket folk och då är kvällarna den perfekta träningstiden. Vill man hellre ha det lugnt och maskinerna mer eller mindre för sig själv är det bäst att svänga förbi någongång mellan 10 - 17.





En annorlunda Danslördag.


Hallå!

Den här går ut till er dansfantaster. Och alla ni som vill prova något nytt, värma upp inför festen eller bara ha väldigt kul.

Nu på lördag blir det nämligen en liten annorlunda Danslördag. Jurgita är ledig så vår coola streetbrutta Andrea går in och river av två pass istället. 9.30 blir det 45 minuters Streetdance och 10.15 fortsätter det med 45 minuter Hiphop/Ragga.

Hiphop/Ragga, vad är det? Tänker ni nu. Ja, själv är jag inte så bevandrad i danstermer, men tänk er en RnB musikvideo på MTV. Så ungefär. Hur som helst. Det kommer bli härlig musik, tuffa moves och en skön stämning. Perfekt start på helgen!


Kom och dansa med Andrea på Lördag :)


Itrim!

Kära medlemmar och bloggläsare.
Nu ska jag stolt presentera vad som snart kommer till Livingroom. Nämligen Itrim! Som är världsledande inom varaktig viktnedgång. Kanske har ni hört talas om det? Deras viktminskningsprogram kombinerar motion och kost och är speciellt utvecklat för att ge snabba resultat samtidigt som grunden för nya sunda vanor byggs upp. Grunden till en ny livsstil och tillvaro där man trivs med sig själv.
Spana in på Itrims hemsida och läs mer. Där finns bland annat bloggar och berättelser från männiksor som valt Itrim. Exakta datum då vi drar igång på Livingroom är ännu inte satt, men det blir i mitten av december. Mer information kommer givetvis. Men ville att ni skulle vara först med att veta vad som är på gång. :)

Hälsokväll på DNA.

Hallå där!
Idag har vi haft ännu ett möte på Livingroom. Vi alla bubblar av idéer, det är mycket som ska planeras och nu har jag massa saker att berätta för er. Men vi tar det som händer närmast först.
Nu på torsdag mellan klockan 17 - 19 är det hälsokväll på skobutiken DNA. De kommer ha bra erbjudanden och lite happenings i butiken. Pernilla och Therese från Livingroom kommer vara där och prata och svara på frågor kring hälsa och träning.
Inte nog med det, Pernilla har dessutom knåpat ihop en liten tävling. Det kommer vara tre frågor och gissar du rätt på alla har du chansen att vinna en mysig necessär knöckad med smått och gott som jag och Malin plockade ihop idag. Vinnaren kommer att dras ungefär kvart i sju.
Gå dit på torsdag och säg hej. Jag ska lätt göra det! Känner dessutom att ett par nya skor kan vara på sin plats. Synd bara att jag redan vet svaren på frågorna och inte får vara med i vår tävling..
Detta kan du vinna. BareMinerals från Wafu Hudvård och..
..alla dessa prylar från oss.

Ny vecka.


God förmiddag allihopa.

Nu är det måndag igen. Ny vecka, nya möjligheter eller vad säger ni. Idag är en perfekt dag att träna. Den bästa på hela veckan faktiskt. Sätt ribban, sparka igång kroppen och fyll på med ny energi efter helgens upptåg. 


Urban och Johan hälsar att varenda kotte borde börja veckan med ett besök Livingroom.

Funkys födelsedag!


Ja må han leva! Ja må han leva! Ja, idag har det varit en stor dag på Livingroom. Självaste Funkykidz björnen fyller år och det måste såklart firas! Han kom med saft och kakor och hälsade på både 2-3 års gruppen och 4-5. Som födelsedagspresent fick han en ballong, masa kramar och en tjuvtitt på 4-5 års showdans! det ryktas om att han svänger förbi även nästa vecka, fast då på lördag för att spana in hur det går för de andra grupperna..




Det blev massa kramar hos 2-3 års gruppen.


Sen var det dags för 4-5 år att visa upp sin showdans.




Funky tyckte dem var jätteduktiga!




Instruktörsutfrågning: Jarina Senna

Det härligaste skrattet av alla besitter vår dansdrottning Jarina Senna.

Ålder: Underbara 31!

Instruktör i: Freepower , Funkykidz & Zumba

Favorit träningslåt: En innehåller grymma beats, tung bas & skönt flow - alltså inte Nicke & Nillas Tillsammans...

Favorit maträtt: allt som min kära familj lagar ;)

Favorit godis: CHOKLAD!

Bästa träningstips: lyssna på din kropp  - dem bästa signalerna! Men inte om du är seg - det är då du ska kasta dig in i träningslokalerna :) Skulle du vara omotiverad en dag; kom in bara & andas in atmosfären så blir du motiverad till ngt ;)

Bästa vilotips: att verkligen inte göra någonting - tappa kropp & knopp på sysslor & tankar;skäm bort dig själv! Meditera, vila!

Började intressera mig för träning: Ha ha ha, det är först nu som jag börjat med styrketräning - faktiskt..vikter & maskiner har aldrig varit min grej egentligen.. Dansen har varit hjärtat i mitt liv; glad, ledsen - den finns där;) Sen har jag alltid varit aktiv; barnbalett från 4 års ålder, fotboll, tennis, kampsport...

Utbildade mig till instruktör för att: puh, a tricky one - man vill dela med sig av den glädje, styrka & kunna få leverera. Människa liten som stor - man får så mkt tillbaka :)

När jag inte håller pass tränar jag helst: ja..beror på vad jag känner för - styrketräning lr andra pass - bollcore måste jag prova igen hi hi hi ..jag & bollen var inte goda vänner ;)

Mål med min träning: må bra, må bättre & utforska, utmana - vem är jag? vad kan jag? Aktiv kropp ger ett aktivt tänkande!

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: ja, som aktiv tvåbarnsmor & arbetande på ett café så kan man kanske få till en tallriksmodell ;) Vad var det nu..? Bullar & bakelser?
Nä skämt åsido - tallriksmodellen är super men ska du dansa lr fightas igenom Freepower så bör du inte ha ätit för nära inpå - större målmat 2,5 -3 h innan & sen något energigivande en timme innan; frukt, nötter.

När jag inte tränar eller jobbar: busar & kramas jag med mina små pojkar, går hand i hand med kärleken, umgås med familj & vänner! Promenerar, lyssnar på musik, ser på film!

Få vet att jag: har brasseblod i mig - jag är alltså inte iranier, syrian, libanes eller egyptisk prinsessa utan brasilianska :) Varit norrlänning i 9 år men hittade åter hem till Skaraborg! Norrlandsatmosfären fick mig tyvärr att medverka i både Idol & Floorfiller ha ha ha! Så ja, jag lider..eller vad säger jag!! Jag känner med dem ;)

Det bästa med Livingroom: Är ju Livingroom!! Vi; personalen, kunderna, atmosfären gör att det känns som ett enda stort vardagsrum med massa skoj :)...& svett...  Kram!
Jarina kan konsten att lysa upp ett rum.

Showtime.


Nu har vi precis haft FunkyKidz och Bliss möte här på Livingroom. Jag, Jarina, Mikaela och Andrea som är intruktörer och Beda som håller i alla trådarna och planeringen. Vi har satt alla tider för våren, så snart kan man anmäla sig till nästa säsongs kurser.

Till våren kommer även en ny tjej till vårt barndans och Livingroom gäng. Nämligen Sofie, som tyvärr inte kunde vara med på mötet idag.

Men främst handlade vårt möte om den stora Showen på stadsteatern söndagen den 28 november. Då dansar alla grupper utom 2-3 år sina showtime danser för familj och vänner. I år kommer alla barn även dansa varsitt extra nummer. Åh, det kommer bli så kul. Jag tror inte ni kan förstå hur duktiga alla är!




Mycket kul på gång!

Jag, Torben och Malin har precis haft ett jätteroligt möte om massa spännande saker som vi har på gång för er medlemmar. Jag och Torben driver nämligen en liten reklambyrå vid sidan om och har hand om all marknadsföring, grafisk utformning, event med mera på Livingroom. Åh, jag skulle vilja berätta allt nu, men var sak har sin tid som man brukar säga.. Kan bara avslöja att ni har mycket att se fram emot :)



Mixern brann upp!


Ja det är sant. Vår mixer tog just eld. Och jag som sa att den förra blev utbränd.. Denna pallade inte ens en månad. Jösses, vad är det med dagens mixrar? Sen var det Peters tur att blossa upp, han blev verkligen eld och lågor, ryckte med sig mixern och försvann iväg till butiken där den är köpt..

Vilket drama! Nu står vi med en liten reserv mixer igen som brummar likt en gräsklippare..

Oj, det är snabba tag här på Livingroom, nu i skrivande stund kom Peter tillbaka med en ny likadan mixer och humöret på topp. Vi får hoppas denna håller måttet..



En kort inhopp blev det för vår reserv mixer. En ynka drink hann den blanda.


En ny Knus S på plats. 5 års motorgaranti. Det återstå att se om denna pallar trycket.


Vad är det som händer?

Sitter du och funderar på vad det är de sysslar med utanför Livingroom idag? Då ska jag berätta det. Jo, det byggs nämligen plats för fler cykelställ. Yeeey! Nu behöver inte ni hurtbullar som cyklar till och från träning trängas längre. Bara att hoppas på att solen fortsätter smälta bort snön, torka upp asfalten och göra vädret cykelvänligt igen.



Instruktörsutfrågning: Lena Bergsten


Nu till Lena Bergsten. Som vi hoppas får bukt med sina ryggproblem och snart är tillbaka på cykeln.

Ålder: 24

Instruktör i: Activio och spinning(håller inga klasser just nu pga av kvaddad rygg)

Favoritträningslåt: Trentemöller - Rykketid

Favoritmaträtt: Sushi

Favoritgodis: Skumtomtar

Bästa träningstips: Försök att överraska kroppen varje gång du tränar!

Bästa vilotips: Filmmaraton.

Började intressera mig för träning: Började med Friskis&Svettis för ungefär hundra år sedan men det var under min gymnasietid som gym- och spinningeran var definitiv.. och den har minsan inget slut!

Utbildade mig till instruktör för att: det kändes helt naturligt, gymmet och spinningsalen har varit mitt andra hem i hela mitt någorlunda "vuxna" liv, då är det svårt att inte vilja dela med sig av det goda.

När jag inte håller pass tränar jag helst: Styrketräning eller fuldansar. Drog en polka på stan häromsistens.

Mål med min träning: För tillfället är det för att få utlopp för all min överskottsenergi och få ordning på min rygg som jag har problem med.

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Ett Activiopass är ganska krävande, vi ligger högt i puls och fördelen av den energi vi förbrukar kommer från kolhydrater, se till att äta ett mål mat ett par timmar innan passet.

När jag inte tränar eller jobbar: Fotograferar, lyssnar på musik och layoutar.

Få vet att jag: Skulle vilja bli DJ.

Det bästa med Livingroom: Att det aldrig blir tråkigt! Det är alltid något nytt på gång!


Lena är en hejare på styrketräning.






Casall från topp till tå.


Kolla vilken snygging jag stötte på igår. Superkvinnan Satu, som avverkar runt 15 pass i veckan, var klädd i lila tights och lila linne från Casall. Det är faktiskt henne vi har att tacka för att de just de plaggen ligger i butiken. De fanns inte med på vår första order, utan vi beställde in dem efter att Satu hade kommit fram med katalogen, pekat och sagt. "De här vill jag ha." Och tur var väl det, för hon var inte den enda som gillade dessa godingar.



Ja, jag vet. Lite mörk bild..


..men det är iaf det här Satu har på sig, dock en gammal bild, för nu finns bara ett par tights och tre toppar kvar i butiken.

Just nu.


Kom precis till Livingroom och möttes av en extremt produktiv personal. :)


Känn dig som hemma var det ja. Haha. Man kan inte annat än älska den avslappnade känslan vi alla, personal och medlemmar, har skapat här. Eller vad säger ni? 


Verkar vara fler än jag som har en förkärlek för att stå på löpbandet och trampa. Skulle egentligen lika gärna kunna ställa mig på Waven eller sätta mig på en cykel, men idag väntar jag hellre lite. Känner konstigt nog ett enormt sug efter att gå en lång stund utan att komma någonstans. 


Det snöar!

Hallå vad är detta för väder! När jag var ute och fixade lite grejer för två timmar sen var det ju strålande sol. Tänkte dra mig mot Livingroom för att träna.. Men väntar nog en liten stund till..

Instruktörsutfrågning: Elin Fång

Möt kvinnan som får seniorerna att trampa för kung och fosterland: Elin Fång.

Ålder: 26 år

Instruktör i: senior spinning

Favorit träningslåt: Oh, så svårt, det finns så många! 

Favorit maträtt: Ceasarsallad kyckling, beställer alltid detta när jag är ute och äter. Allt med kyckling är gott!

Favorit godis: allt som innehåller choklad, även mörkchoklad. Typ mintchoklad (after eight)

Bästa träningstips: Powerwalk innan frukost! Det blev många sådana inför bröllopet, inte så ofta längre...

Bästa vilotips: Massage, vi är dåliga på att unna oss själva en behandling, fysisk kontakt inger ro i själen!

Började intressera mig för träning: Under gymnasieåren, det blev lite överdrivet en period, s.k träningsnarkoman.

Utbildade mig till instruktör för att: inspirera och peppa folk, dela mitt brinnande intresse för träning med andra. 

När jag inte håller pass tränar jag helst: På gymmet, "lyfter skrot". Varierar gärna med olika pass också (functional moves en favorit)!

Mål med min träning: Hålla kroppen i form och bevara en god hälsa. Undvika sjukdomar (varit sjuk ytterst lite)!

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Ät något lättare innan passet, t.ex en kopp kaffe och en banan (passet är kl 09.00) och sedan en stadig frukost, t.ex. gröt (med blåbär, kanel och mjölk), knäckemacka (ost, skinka och tomat), kaffe/te och ett glas juice (själv dricker jag HallonProviva mmm).

När jag inte tränar eller jobbar: Fikar med kompisar, reser en del till familjen i Göteborg och svärföräldrarna i Jönköping, stugan i Branäs och i december blir det att jobba på huset med flytt osv.

Få vet att jag: Nyligen köpt hus! Född i USA, pratar flytande norska (bodde i Norge i 8år) Gifte mig 17 juli 2010. 

Det bästa med Livingroom: Atmosfären, stämningen och personalen ;)
Alldeles nyklippt och fin :)

Nutisal enjoy mix.

Har ni smakat den nya nötmixen? Den är nästan för god. Sitter och mumsar i mig en nu. Perfekt som mellanmål eller om man bara är sugen på något salt. Men jag varnar er, den är beroende framkallande. Snart slut och jag vill redan ha mer..
Förresten har jag träningsvärk i rumpan efter min timmes promenix på löpbandet igår. Hur gött är inte det då? Får ta vilodag i dag. Haha. Pratade förresten med en medlem som hade börjat lyssna på ljudbok när hon tränar. Också ett underbart sätt att få tiden att rinna iväg.
Nej men, jag måste faktiskt hem och grotta ner mig i en bok nu som måste läsas ut innan jag beger mig till Göteborg. Därför blir det lite klent med uppdateringar från livet på Livingroom idag. Ni får gärna hålla koll på anläggningen åt mig och skicka in bilder på vad som händer där till f[email protected].
Förhoppningsvis hinner jag kasta upp en instruktörsutfrågning här innan dagen är slut. Annars hörs vi imorgon. Och då ska jag ge mig i kast med lite träning igen. Är du på?
Jag sparar majsen till sist.. De är godast :)

Svar del 2.

Här kommer fler svar på era frågor. Pang på.

Karin: Läste i GP om träning som var inspirerd av dansen, kläderna mm i Bollywood filmera - lät underbart crazy - något att pröva?

Pernilla svarar: Jag spanade in Bollywood dans och såg att än så länge finns det bara kurser i detta på deras egna skola i Stockholm. De utbildar inga instruktörer i det. Men vi skulle ju kunna ha en workshop på Livingroom med Bollywood dans i framtiden. Som ett extra pass någon helg. Vad tror du om det?

Sofie: Kommer ni att börja med BodyJam?? Verkar ju skitskoj! :)

Pernilla svarar: Jag har haft BodyJam i bakhuvudet ända sen vi öppnade på Livingroom. Förhoppningsvis finns det på schemat till nästa höst. Det svåra är bara att hitta BodyJam instruktörer. Finns det någon där ute som antingen är utbildad eller har flera års erfarenhet av dans och är intresserad så hör gärna av dig er till mig på [email protected]
Hanna: Kommer det bli några morgon-spinning-pass på nästa schema? Det enda jag tycker saknas! :)
Pernilla svarar: Jag ska göra mitt bästa för att få in ett spinningpass på morgonen till våren. Det hänger på om det finns någon instruktör som kan hålla i det och att det passar in med resten av schemat. Men jag håller på och pillar med det. Bara att hålla tummarna :)
Maria: Hejsan! Jag undrar om ni har planer på att skaffa en liggande legcurl-maskin för baksida lår? Jag saknar en sådan och skulle bli så glad om det var så. :)
Peter svarar: Det finns planer på fler maskiner till gymmet, jag har själv 6-7 maskiner i tankarna som jag vill ta in. Men det kommer bli tidigast efter nyår. Liggande legcurl-maskin är ingen dum idé. Tack för tipset. Jag ska absolut komma ihåg det när det blir dags att ta in fler maskiner. Det är jättebra att veta vad ni medlemmar saknar.

Gympande Seniorer.

Var det någon som läste denna insändaren i SLA idag? Den var skriven av "gympande seniorer" som var besvikna på att Friskis & Svettis har slutat med ryggympa. Åh, jag vill bara ringa upp dem som skrivit insändaren, berätta om oss, vår seniorträning och be dem komma hit. Vi älskar ju seniorer på Livingroom och har tre seniorpass i veckan och bjuder på fika efteråt.
I insändaren står det bland annat om värdet i den sociala samvaron, vänta jag citerar "Inte minst har vi värdesatt den sociala samvaron med andra deltagare. Trevliga pratstunder såväl före som efter passen." Visst är det så, den sociala biten är superviktig när det kommer till träning! För alla. Det gör att man längtar och vill gå och träna.
Vi brukar ofta skämta om att vi ägnar oss mer åt social träning än fysisk träning på Livingroom.
Insändaren.
Finns förresten inget mysigare än att slå sig ner med en kopp kaffe och växla några ord med seniorerna när de fikar efter passen.

Let's do this.

Nemen titta här vem som har fått tummen ur. JAG! Haha. Ja, det är sant. Har faktiskt skämts lite senaste tiden. Här jobbar jag på ett fantastiskt gym, bloggar om livet där och alla som tränar men själv har jag inte rört en fena på över en månad (bortsett från funkykidz då, som bör tilläggas är jobbigare än man tror.) Dags att ändra på detta nu..
Vi pratar mycket om motivation på Livingroom, att hitta det man tycker är roligt och njuta av sin träning. Själv älskar jag att gå på löpbandet långa stunder. Med något bra i lurarna vill säga. Idag blev det brunchrapporten i P3. Lyssnar alltid på det ändå, så varför inte röra på sig lite samtidigt. Dessutom är Henrik Torehammar typ världens roligaste människa. Tiden bara flyger förbi och vips har man promenerat raskt i en timma.
Jag lägger alltid min tröja eller en handduk över skärmen. Blir så ofokuserad av alla siffror och tiden går mycket långsammare när man kan se den. Istället försvinner jag bort i det jag lyssnar på och tänker inte ens på att jag tränar. Efter en stund hamnar jag nästan i trans och känner inte benen. Perfekt!
Alla latmaskar där ute, häng på mig. Nu kör vi :)

God morgon.


Upp och hoppa! Finns det något bättre sätt att vakna till än att spana in dessa svettpellar från gårdagens RPM. Tänkte att ni kunde ha de här bilderna i åtanke under dagen för att motiviera er att komma hit och svettas lite.

Kan dom - Kan du! Och till och med jag?.. Hmm, dags att damma av träningskorna kanske.. Nej fy, vad hemskt det lät. Riktigt så illa är det inte..


De ökar motståndet..


..svettas ihjäl..


..och Linda bara njuter.

Pennorna går varma.

 
Ja, tänka sig. Ni är lika bra på att tycka som ni är på att träna kära medlemmar. Det har skrivits för fullt här hela dagen och det ska bli riktigt kul att läsa vad ni har för tankar. Fortsätt i samma stil :)


Sofie hjälper oss bli bättre efter ett tufft Functional Moves pass :)


Redan dags att tömma.


Grattis Sandra!


Hallå, lyssna på det här då. I helgen gick Sandra sin första kickboxingmatch med fullkontakt och vann! Wihooo. Om två helger blir det turnering för hennes del och vi på Livingroom håller redan tummarna.


All time champion :)

Instruktörsutfrågning: Anders Gustavsson

När Peter drog sig tillbaka från boxscenen lämnade han plats åt en ny tyrann. Anders Gustavsson

Ålder: 29 år

Instruktör i: Konditionsboxning

Favorit träningslåt: Misstänker att en och annan som varit på mina pass räknat ut att jag diggar hårdrock!?

Favorit maträtt: Mat...jag älskar mat.

Favorit godis: Min fru.

Bästa träningstips: Du är INTE trött.

Bästa vilotips: Se till att få bra kvalitet på sömnen.

Började intressera mig för träning: När jag blev bänkad i fotbollslaget (p11), då var jag så illa tvungen att inse mina begränsningar, face(a) min brist på talang och samtidigt leta nya träningsformer.

Utbildade mig till instruktör för att: Jag har tränat kampsport tidigare, jag gillar den här träningsformen på motionsnivå och att få chansen att bli instruktör är en fantastisk möjlighet.

När jag inte håller pass tränar jag helst: så ofta jag hinner, varierad träning: kettlebells, skrot, löpning...u name it! Hade gärna kört Military Training men tiderna passade inte. Kanske blir det till våren.

Mål med min träning:
Gjorde motivationstestet och uppenbarligen blandar jag ett par procent från alla tårtbitar, eller intressseområden om man så vill.

När och vad bör man äta för att orka genomföra mina pass: allt man blir stark av: Gröt, ägg, rått kött, spenat och dunderhonug såklart! 

När jag inte tränar eller jobbar: Tar jag hand om familjen, huset eller kanske lite jobb?

Få vet att jag: "Slutat snusa" typ 250 gånger, det är skitlätt att sluta, det är bara lite lurigt att inte börja igen.

Det bästa med Livingroom: Stämningen, miljön, medlemmarna och personalen, den riktiga alltså.


Anders vill gärna tro att han är tuff..


..men vem som helst kan se att han är världens snällaste kille.

Vad tycker du?

Oh lord, vad mörkt det börjar bli på morgonen nu. Får snart börja köra med heljuset på till jobbet. Men nu var det inte det vi skulle prata om..
Nej, jag skulle berätta att idag börjar våra två utvärderingsveckor. Vi vill veta vad du tycker om gruppträningspassen. Vad som är bra och vad vi kan göra bättre. Därför ligger det nu formulär bredvid receptionen som vi skulle vilja du fyllde i efter varje pass du varit på och sedan stoppa i den söta brevlådan. Gå på så många pass som möjligt och skriv allt du tycker och tänker.
Vill du skriva om något annat än gruppträning så kan du göra det på baksidan av formuläret. Vi suger åt oss allt. Så skriv, skriv, skriv!
När jag ändå har er på tråden, idag är det Pilates istället för Yinyoga och imorgon är det vanlig Step up med Sara istället för Bodystep med Stefan. Passa på att gå på det, Sara är kung på brädan!
Typ världshistoriens sämsta bild, men den speglar morgonens trötthet rätt bra. Jag ser fortfarande suddigt. Kanske borde lägga in en vila på schemat idag?

Instruktörsutfrågning: Karin Andersson

Hon är vårt nyaste tillskott och regerar salarna på söndagar. Karin Andersson.

Ålder: 26 år

Instruktör i: Bodypump, Spinning och Activio.

Favorit träningslåt: Scotty - the black pearl

Favorit maträtt: Inbakad fläskfile med kantarellsås

Favorit godis: Chocklad på längden och tvären

Bästa träningstips: "Pain is temporary, pride is forever" 

Bästa vilotips: trevligt sällskap, god tv-underhållning och en skön soffa.

Började intressera mig för träning: Började med fotboll som 10-åring men på allvar via spinnig och löpning, för 10 år sedan.

Utbildade mig till instruktör för att: få förmånen att leda och förmedla glädje, energi och musik.

När jag inte håller pass tränar jag helst: spinning, cykling, löpning och skidåkning

Mål med min träning: att ge järnet och njuta av den sköna känsla i kroppen efteråt.

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: en rejäl lunch och mellanmål någon timme innan.

När jag inte tränar eller jobbar: den tiden som blir över ägnas åt familj och vännar

Få vet att jag: är en riktig tävlingsmänniska och hatar att förlora

Det bästa med Livingroom: den goá stämningen och det stora träningsutbudet

Spinningroom är Karins andra hem.


Något är på gång.

Idag hade AfroLinn och Malin ett spännande möte om ett kommande event på Livingroom. Kan inte berätta vad det är än, men kan säga att det kommer bli något utöver det vanliga. En riktigt häftig upplevelse. Och ja, det har med Afrodans att göra :)

Bootcampet är över.

Så till motsatsen av frossande. Stenhård Military Training. Idag var det sista gången. Fem veckors hårt slit är nu över. Tio tillfällen av krälandes i lera, lyftande av stockar, tung packing i branta packar, 1000 armhävningar, situps, upphopp, löpning, blod, svett och tårar är nu avklarat. STOR APPLÅD.
Jag följde med dem på deras sista pass och tog typ 200 bilder. De gjorde samma tester som vid första tillfället och alla förbättrade sina resultat avsevärt! Gud, jag fick ont i kroppen bara av att titta på allt de gjorde. Och kanske lite dåligt samvete av alla pannkakor och glass. Men, men. Military Training kommer ju tillbaka i vår. Kanske hinner jag komma i form tills dess.
Solen strålade och skratt blandades med rop av smärta. Nu blir det bildbomb.

Lördagsgodis.

Egentligen talar bilderna rätt bra för sig själva. Men viss förklaring kan ju ändå vara bra. Först och främst är vissa av oss på Livingroom (Malin, Mizue och Jag) typ de ogymmigaste människorna i världen. Vilket de flesta kanske redan uppmärksammat. Det speglar sig rätt bra i dessa frosslördagar vi skapat.
Ända sedan vi började servera pannkakor till frukosten på helgerna har vi käkat upp alla som blivit över. Plus värmt ännu fler :) Idag stannade vi inte bara vid pannkakor utan gick även loss på en glasstårta som medlem Lisbeth gett oss.





Värma ännu fler..




Haha. Jag och Mizue är helt inne i våra pannkakor. Ser ut som jag tänker äta upp hela handen.

Ja, som ni ser handlade denna dag mest om att äta och skratta för vår del. Efter att ha smält i oss det ena efter det andra fick både jag och Malin sockerchock och skrattade åt allt. Magmuskler nästa! Vem behöver total magmaskin eller situps när det finns pannkakor och glass? Länge leve lördagsgodis.

Instruktörsutfrågning: Karin Kjellkvist


Låt mig presentera Karin Kjellkvist. Kvinnan som får stenhård träning att se ut som en dans.

Ålder: På svenska 43, på arabiska 34 ;)

Instruktör i: Gympa.

Favorit träningslåt: Brukar ju hävda att ”det är inte genren” utan ”låten”, som gör det…hmm…och måste i det här sammanhanget hävda att det är ”året” inte ”låten” som gör det, då favoriten brukar vara någon av låtarna från någon av topplistorna när det gäller just gympan…eller om jag ska vara ärlig någon riktigt go’ gammal discohit..sån’t där jag har lite svårt för att lyssna på annars, typ Knock on wood eller nå’t :)

Favorit maträtt: Oh, många rätter på den listan… allt från spagetti och köttfärssås till sushi…näe…det går inte att välja. Älskar mat!

Favorit godis: Allt som är salt & fett!

Bästa träningstips: Se till att hitta en träningsform som du tycker är kul och som gör dig så glad att du vill uppleva känslan den ger om och om och om och om igen…

Bästa vilotips: Ge & få massage…se till att ge först och få sen, så är det bara att ligga kvar…eller nå’t ;)

Började intressera mig för träning: När pappa och jag började jogga ihop, back in 1977.

Utbildade mig till instruktör för att: Började leda pass långt innan jag utbildade mig…whoops…för att det jag såg på TV (Susanne Lanefeldt & Jane Fonda) inte fanns i min verklighet. Fick sen utbildning via olika arbetsgivare med jämna mellanrum. Den mest grundläggande och seriösa av Johan Holmsäter runt -88 och sen lite småkurser fram till ett par uppföljare i Johans fotspår 2005 och 2007. Ser fram emot nästa möjlighet & utmaning!

När jag inte håller pass tränar jag helst: Löpning & styrketräning

Mål med min träning: Bevara det friska friskt!

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Mat, innan & efter :)

När jag inte tränar eller jobbar: Hmmm…och… mmm…och äter …dansar, sjunger, läser, skriver, själv och ihop med mina tonårsjuveler.

Få vet att jag: Hmmm…igen…har ju en tendens att vara som en öppen bok, så jag vet inte om det finns något som bara få vet…att jag älskar ord, de kloka uttalade, de intressanta skrivna. Allt från små anekdoter och visdomsord, noveller och romaner till all den litteratur som ger mig ny kunskap om människan och mänskliga relationer.

Det bästa med Livingroom: För egen del att ha någonting att längta till, som ger mig energi, fyller på och gör mig så GLAD! Och för allas del…Malin&Peter och deras förmåga att rekrytera underbara ledarkollegor och se behov, skapa möjligheter, stämning, mervärde, variation, något för oss alla…ska jag fortsätta ;)


När Karin inte tjoar inne i Yogaroom hänger hon helst här, bland de fria vikterna.




Det går undan.


100 kronors topparna har flugit iväg. Kvar hängde plötsligt bara fyra stycken ensamma små toppar.. 



..men som tur är hittade vi ytterliggare några gamla godingar att hänga upp.



Så fortsätt fynda :)

För Världens Barn.

Tog just upp dagens tidning och bläddrade igenom. Så såg jag vår underbara medlem Caisa på förstasidan. Hon var en av flera från Livingroom som var med i Gomorron-loppet igår. Jag vill ge er alla en stor kram :)

Svar del 1.

Hallå!
Tänkte nu börja svara på de frågor ni har ställt. Alla frågor om pass ska jag lasta över till Pernilla som är gruppträningsansvarig på Livingroom. Vissa frågor måste jag bolla över till Peter och andra till Beda. Så håll ut. Alla frågor kommer bli besvarade tids nog. Idag fick det bara bli dem som jag själv kunde svara på.
Jenny: Jag har en fråga, vet ni hur många som följer bloggen? Det är himla kul att ni startat den, hoppas ni kommit på något bra sätt att marknadsföra den på så den får många läsare:-) Själv är jag redan beroende och måste kika in varje dag;-)
Svar: Läsarsiffrorna ökar hela tiden :). Den senaste veckan har det som lägst varit 82 unika besökare och som högst 162. Igår hade bloggen 114 unika besökare och 180 sidvisningar, vilket innebär att flera var inne mer än en gång. Jag skämdes lite när jag såg de siffrorna och vill be om ursäkt till alla de 114 för en extremt tråkig bloggdag. Men, så blir det tyvärr ibland. I alla fall så ligger det oftast mellan 90 - 110 unika besökare om dagen. De flesta jag har pratat med säger att de kollar bloggen ungefär så där varannan dag och jag kan tänka mig att den rätta siffran för hur många som följer bloggen är kanske uppemot 160-180 personer.
Eftersom siffrorna hela tiden ökar så antar jag att bloggen på sätt och vis marknadsför sig själv. Det vi gjort än så länge är att länkat bloggen under nyheter på hemsidan och både länkat och skrivit om den på vår Facebook sida. Jag springer ju runt och tar lite kort då och då och det gör ju medlemmar nyfikna som sedan spanar in här. Dessutom gör instruktörerna reklam på sina pass med jämna mellanrum och så pratar vi endel om den i receptionen. Just nu håller vi på att omarbeta delar av hemsidan och då kommer bland annat bloggen finnas på första sidan och förhoppningsvis leda fler hit.
Kul att du redan är beroende Jenny! Jag gör mitt bästa för att fler ska bli det :)
Maria Andersson: Det enda jag skulle kunna "klaga" på är väl att jag nästan alltid får skåpsdörren i huvudet...Fast det är ju nog egentligen mitt eget fel...Tja så är det.Ni är bara BÄST!!!
Svar: Haha, du är inte den enda ska du veta. För att minska risken att få ont i huvudet varje gång du går och tränar kan du ju börja använda de mindre fyrkantiga skåpen :)
Sabina: Jag undrar om ni kan göra ett inlägg med lite olika tips på vad man ska äta efter ett träningspass på kvällen. Jag är alltid lika kluven. Äter jag för mycket? För lite? Rätt? Fel... And so on. Det skulle uppskattas med lite information om vad som är bäst för kroppen. :)
Svar: Absolut! Flera inlägg om kost och träning är på g. Och självklart ordnar jag ett som handlar om just vad man kan äta på kvällen efter träning, vad som är lagom mycket och så vidare. Får koppla på vår PT och kostrådgivare Beda för detta uppdrag. Tills dess kan du ju spana vad instruktörerna skrivit om mat på deras utfrågningar.
Sara: Hejsan! haft en trevlig vecka än så länge? ;)
Moa freakin' carlberg ♥: hejsan, :) allt bra med dig idag?
Lovisa: Vad händer idag?:)
Svar: Sara och Moa, jag har haft en supertrevlig vecka än så länge och allt är väldigt bra med mig. Lovisa, på Livingroom idag är det fredagsmys :) Freepower, Easyline och underbar stämning.
Eftersom ni alla tre (Sara, Moa och Lovisa) själva bloggar vill jag passa på att tipsa om att "gästblogga" här. Skicka in texter eller bilder till [email protected]. Jag blev överlycklig igår när det damp ner ett mail från Andreas Björk med en bild på smarriga proteindrinkar, vilket jag håller med om är det ultimata sättet att avsluta ett träningspass på. Min ambition är ju att ni medlemmar ska vara så delaktiga som möjligt i denna blogg.
Och Marina, vi kämpar på med New York :) Du kan väl skicka lite bilder från det gymet du tränar på nu så vi kan ser hur det ser ut där du håller hus! Vi saknar dig alla här på Livingroom.
Jösses Amalia (som en vän brukar säga) vad långt det här inlägget blev.. Ni får gärna fortsätta ställa frågor. Vi hörs om en stund igen..

Instruktörsutfrågning: Sara Alm

Nu riktar vi strålkastarljuset på den alltid lika pratglada Sara Alm.
Ålder: 32 år

Instruktör i: Denna termin kör jag Functional Moves, BodyPump och BodyBalance. Men kan även instruera i Yoga, Step, EasyLine och Core. 

Favorit träningslåt: Beror helt på vad jag tränar men springer gärna till Beautiful day med U2 

Favorit maträtt: Sushi i hård konkurrens med thaimat.
Favorit godis: Saltlakrits och choklad!!!

Bästa träningstips: Hitta något som du verkligen tycker är roligt då blir det lättare (och roligare) att hålla igång. Vad du än tränar så försök att utmana dig själv och sätt upp mål. Då kommer du utvecklas och bli bättre!

Bästa vilotips: Mys med en varm kopp te och en bra bok. 

Började intressera mig för träning: Har alltid varit en stor del i mitt liv mycket tack vare min uppväxt i sportgalna familjen :) I ungdomen var det handboll och fotboll. När jag flyttade för att börja plugga gick träningen över till gym/gruppträning. Har instruerat de senaste 10 åren. 
Utbildade mig till instruktör för att: det ger mig möjligheten att inspirera och få andra att utvecklas och hitta glädjen i träningen.

När jag inte håller pass tränar jag helst: Långa promenader, rpm, yoga och löpning. 

Mål med min träning: Må bra i kropp och sinne!!

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Starta dagen med en ordentlig frukost. Ät regelbundet under dagen och något ordentligt ett par timmar innan. 

När jag inte tränar eller jobbar: Umgås jag gärna med mina vänner och min familj. På senare tid har jag hittat ett nytt intresse...baka! :)

Få vet att jag: Oj den var svår! Hade knallrött hår som liten. Är i stort sett blind och mycket tacksam för att det finns linser :) 

Det bästa med Livingroom: Den goa stämningen som finns tack vare personal och alla härliga medlemmar!
En puss till alla er :)

Frukostbuffé


Nemen se där.
När jag kom hit imorses var frukustbuffén omgjord. Mycket bättre tycker jag. Vad tycker ni?

 


Den ultimata avslutningen på ett pass!

Skickat från Andreas Björks Iphone 12.50 :)
Ni får stå ut med dålig uppdatering idag. Det var en hård kväll i Göteborg igår. Titta in imorgon igen, då blir det fullt ös medvetslös här på bloggen. Och fortsätt ställa frågor! Jag vill ha mer, mer, mer.

Frågestund.

Har förstått att det här med frågestund hör till när man har blogg. Så vad tror ni? Någon som undrar något? Aja, vi kör. Har ni frågor så fråga på helt enkelt. Det kan vara vad som helst egentligen. Finns enorm kunskap inom massa olika områden under Livingrooms tak och inga frågor är för dumma. Jag ska göra mitt bästa för att svara på det mesta (eller ja, på allt, men det rimmar inte). Shoot!

Boka in 18.30.

Måste passa på att påminna om Freepower Releasen idag 18.30. Tror det kommer bli ett riktigt härligt pass. Önskar själv jag kunde gå, men åker mot Göteborg nu och kommer inte hem förrän imorgon. Typiskt.
Utmana dig själv lite nu och testa något nytt! Dessutom bjuds det ju på lite gott efter passet vilket aldrig är fel. Ska beordra någon att ta lite kort ikväll så vi som inte kan gå åtminstone får se hur det såg ut.
Igår fixade Peter 18 min solariet förresten. Så nu går det att sola där för den som vill.

Gomorron-loppet

Ni har väl hört talas om Gomorron-loppet som går av stapeln i morgon i Boulognerskogen mellan klockan 6.00 -9.00. P4 Skaraborg står som värdar och sänder hela sitt morgonprogram därifrån.  Du kan gå, springa eller jogga. Ja, morgonmotionera helt enkelt. Passa på att lägga i en "springslant" i insamlingsbössan. Pengarna går till Världens Barn.
På plats finns OS-hjälten Bernt Johansson, vår kära Pernilla Stoor och så förstås Torbjörn Borg och Pernilla Wadebäck. Det bjuds på blåbärssoppa och motionsvänner. Bättre start på morgonen är svårt att få.

Instruktörsutfrågning: Lina Lerjéus


Låt mig presentera Livingrooms charmigaste tjej: Lina Lerjéus

Ålder:
29 år

Instruktör i: Leder i dagsläget Body Pump och Bollcore (men kan även spinning, gympa, core)

Favorit träningslåt: Finns många...men en av favoriterna är "Children" av Robert Miles.

Favorit maträtt: Det jag är sugen på för stunden! Allt från sushi till pannkakor!

Favorit godis: Mörk choklad

Bästa träningstips: Rörelseglädje! Det vill säga hitta den träningsform som känns lustfylld - för det som är roligt gör vi gärna regelbundet och det är då träningen ger verkan!

Bästa vilotips: Vistas i skogen eller vid vatten. Träna sig i konsten att bara vara!

Började intressera mig för träning: Ville bli gymnastiklärare när jag var 8 år så intresset fanns redan då...men sen blev jag sjukgymnast!

Utbildade mig till instruktör för att: Varit instruktör sedan ca 10 år och började min bana som gympaledare på Korpen i Luleå! Det är något alldeles särskilt med att som instruktör kunna förmedla rörelseglädje och att på så vis inspirera andra till motion!

När jag inte håller pass tränar jag helst: Efter säsong! Gärna utomhus, men på Livingroom tränar jag gärna på gymmet eller Functional Moves. Hade tiden räckt till så skulle jag gå på så mycket mer!!

Mål med min träning: Att må bra både fysiskt och psykiskt. Med åren har målbilden förändrats avsevärt! Nu har jag en klart mer avslappnad inställning till träning och tränar mindre ofta men istället mer fokuserat!

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Ät så naturligt som möjligt, så regelbundet du kan och av det du mår bra av! Vi är alla olika!

När jag inte tränar eller jobbar: Så umgås jag med min familj!

Få vet att jag: paddlar havskajak :)

Det bästa med Livingroom: Atmosfären! Glädje, inspiration och duktig personal genererar nöjda motionärer!


Här kan vi snacka om rörelseglädje och en balans som heter duga..


10.00 - 13.00

Vad hände på Livingroom i förmiddags? Jo, bland annat så..


...kom Filip Rapp, Joan Sallrot och Kalle Ahlander förbi för ett träningspass, drack Celsius, fick energichock och bjöd på många skratt. 


En stor leverans från Dahlbads damp ner och vi fyllde på med proteinpulver..


..och bars. De efterlängtade smakerna Fudge Crisp och Mintchoklad finns äntligen igen.


Sofie Andersson svängde förbi och köpte sin favvocombo.



Lina körde lunch BodyPump i 45 min..



...med ett gäng starka brudar.

 


Hemsidan.


Jag nämde någongång i förbi farten att vi bytt webbhotell för vår hemsida. Från Loopia till One. Adressen och allt är densamma, så det ska inte vara några konstigheter. Däremot om du har haft hemsidan sparad som en favorit är det inte säkert att länken fungerar längre. Så skriv in www.livingroomsports.se på nytt och spara om den som en ny favorit.

Vid halv två ska vi ha ett möte om hemsidan och planera lite ändringar. Är det något du har funderat på som borde ändras? Dela gärna med dig. :)


Instruktörsutfrågning: Marjo Määttänen


En applåd för Skövdes mest vältränade 50 åring, Marjo Määttänen.

Ålder: 51 år

Instruktör i: Pilates och Bodybalance.

Favorit träningslåt: Ingen speciell, gillar det mesta.

Favorit maträtt: Fisk och vegetariskt.

Favorit godis: Har aldrig fattat det där med godis.

Bästa träningstips: Våga prova olika pass, för att hitta det som passar dig.

Bästa vilotips: Sök tystnaden, släpp alla måsten och bara var.

Började intressera mig för träning: Svårt att minnas då jag alltid tränat, men kanske när jag i 4 års åldern började i barngympa.

Utbildade mig till instruktör för att: Jag vill inspirera och få deltagarna att känna samma glädje i träningen som jag gör.

När jag inte håller pass tränar jag helst: Går på alla pass jag kan, gym och självklart Pilates.

Mål med min träning: Att må bra och känna glädje över att ha en stark och frisk kropp.

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Ät regelbundet under hela dagen men undvik stora måltider 2 tim innan.

När jag inte tränar eller jobbar:Umgås jag med mina vänner,en bra bok är aldrig fel eller att bara gå och skrota göra ingenting.

Få vet att jag: I över 20 år arbetat på behandlingshem för ungdomar.

Det bästa med Livingroom: Alla fantastiska kollegor och medlemmar, jag blir så glad bara jag kliver in genom dörren.


Marjo ser ut och låter som värsta hälsogurun..


..men låt er inte luras. Det bästa hon vet är pilsner :)


Freepowerdance - total helhetsträning.


Hör upp!

I helgen har Jarina varit på en inspirerande utbildning i Freepower. Så på Onsdag 18.30 kommer hon med ny koreografi, ökad kraft och energi. Det mina vänner, kan ni bara inte missa! Efteråt kommer vi bjuda på något friskt och fräscht för att fullborda upplevlesen. Men vi har inte riktigt bestämt vad än. Kanske har du en idé?

Bakom Freepower ligger Holistic Training. Där både Anna (som har sitt pass fredagar 16.30) och Jarina är utbildade. De beskriver passet såhär:

Freepowerdance® är en fusion av olika fysiska träningstekniker som ger din kropp den optimala träningen och väcker din inre uppmärksamhet. Upptäck och balansera dina olika förmågor; att vara smidig och koncentrerad, dansant och avspänd, explosiv och kraftfull samt ha kroppskontroll och vara öppen i sinnet.

Första delen FLÖDE är inspirerat av yoga där vi tar in energi och närvaro i kroppen och sinnet.

KRAFT har tekniker lånade från kampsport och afro varvat i en underbar och intensiv kombination där vi släpper taget om spänning och frigör ny energi.

Avslutande delen STILLHET undersöker ett långsamt rörelsemönster och meditativt tillstånd som tömmer huvudet och väcker hjärtat. Träningseffekten är mycket allround och effektiv tack vare de kontrastrika övningarna.

Onsdag 18.30 alltså. Släpp alla tankar och kom hit.




Bild från Annas pass i fredags.


Fortsätt fynda.


Nu har jag precis hängt på lite fler toppar på 100 kronors räcket. Så det är bara att skynda och fynda, först till kvarn och allt det där. Ser för övrigt ut som det kommer bli fullt drag här ikväll. Flera pass som är nära på fullbokade. Bäst jag går och viker handdukar till alla svettisar.


Instruktörsutfrågning: Sandra Vargbom


Hög tid att lära känna Livingrooms tuffaste fighter: Sandra Vargbom

Ålder: 28

Instruktör i: Bollcore, Easyline (och certificerad kettlebellinstruktör)

Favorit träningslåt: Oj det finns för många. Beror på vad jag tänker träna och humöret. Men när jag joggar själv lyssnar jag gärna på hårdrock.

Favorit maträtt: Det finns möe gött men måste jag välja nåt så gillar jag starka köttfärsgryter med pasta och massa grönsaker

Favorit godis: GLASS!

Bästa träningstips: Allt kan bli kul om man vågar prova. Men det viktigaste utav allt gör det som är kul för dig :) för då håller det i längden och man vill då forstätta.

Bästa vilotips: Hitta en skön plats utomhus där man finner ro och njut av det du har, det som finns runt dig och det du åstadkommit.

Började intressera mig för träning: För att jag gillar att röra på mig och jag mår bra av det.

Utbildade mig till instruktör för att: försöka sprida träningsglädje. För jag blev tillfrågad. För glädjen att se människor lyckas med sina träningsmål.

När jag inte håller pass tränar jag helst: försöker jag hitta på en massa bus. Jag tränar kickboxning, kettlebell, går på mina kollegors pass, styrketränar, försöker hinna med lite thaiboxning och mma. Man kan säga att jag är lite överallt :)

Mål med min träning: Att få göra det jag tycker är kul och testa nya saker. Att försöka komma med på sveriges första kettlebell SM och bli bättre i kickboxning osv.

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Ät som du ska enligt tallriksmodellen och sunt förnuft. Jag brukar själv se till och ha ätit iaf en och halvtimme innan mitt pass, något som ger min kropp bränsle till det jag begär att den ska klara av. (Utan bränsle till bilen så stannar den)
 
När jag inte tränar eller jobbar: Försöker jag ge mina underbara barn (två grabbar på sju och fem år) tid och plats. Då är det deras tid, och va de vill hitta på för bus med sin mor.
 
Få vet att jag: lider av höjdskräck och vågar inte åka saker på liseberg om det inte håller sig på backen. 

Det bästa med Livingroom: Att jag känner mig som hemma. Alla underbara människor och individer.


Sandra är alltid snäll och omtänksam..


..så länge du inte möter henne i ringen.

Välkommen.


Kom till jobbet och möttes av en ny mixer! Skönt. Den är stor, har små specialknappar och fungerar galant. Dessutom har den 5 års motor garanti. Enda nackdelen, den är tung. Skittung. Så nu måste jag verkligen komma igång med styrketräningen annars kommer jag gå hem med värkande armar varje dag.


Välkommen kära du!


Instruktörsutfrågning: Lovisa Filander

Dags att lära känna höggravida Lovisa Filander.

Ålder: 29 år

Instruktör i: På Livingroom instruerar jag i BodyPump, BollCore och EasyLine. Även kört lite Personlig träning under våren men hoppas komma igång med det mer under nästa år!
Favorit träningslåt: Ingen speciell men nåt med drag i...

Favorit maträtt: Röding

Favorit godis: Lakrits och choklad!

Bästa träningstips: Hitta en träningsform du tycker är rolig, då blir det av och du tar i mer! Planera inför veckan vilka pass eller dagar du ska köra, då blir det lättare av! Bestäm med en träningskompis då peppar ni varandra!

Bästa vilotips: Titta på film eller läsa en bra bok. Då kan jag sluta tänka på annat....

Började intressera mig för träning: Har så länge jag kan minnas gillat att röra på mig. Var aktiv i olika idrotter som barn/tonåring och i gymnasiet började jag träna på Friskis och Svettis väldigt mycket.

Utbildade mig till instruktör för att: Jag älskar träning och jag vill hjälpa andra att komma igång och få känna samma härliga känsla och glädje man får av att röra på sig!

När jag inte håller pass tränar jag helst: Gym eller går på andras pass. Gillar även löpning och hoppas kunna komma igång med det igen när bullen i ugnen är färdig:)

Mål med min träning: Må bra, trivas med mig själv, stärka upp kroppen för att slippa ryggont och skador!

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Du bör äta regelbundet. Frukost, lunch, middag och 2 mellanmål under dagen. Ska du träna på em/kväll är det alldeles för dåligt att bara äta lunch mitt på dagen och sen inte äta nåt mer innan träningen! Ät var tredje timme så kommer du klara mina pass galant! Tänk tallriksmodellen inför alla måltider!

När jag inte tränar eller jobbar: Umgås jag med vänner och min sambo. Åker även iväg en hel del eftersom jag har släkt, familj och vänner i Stockholm och Eskisltuna. Försöker även hinna spela lite golf. 

Få vet att jag: oj..svårt! det beror ju på vem man frågar men alla kanske inte vet att jag är utbildad idrottslärare? (men jobbar inte som det nu)

Det bästa med Livingroom: Stämningen och alla härliga kunder!
Alltid lika söt..
..vilket håll man än kollar från.

Svarta skohorn.

De här är förresten vad som kom med hem från Ikea. Liten rolig historia bakom skohornen. De hängde nämligen på tre rader som ni ser på bilden nedan och under dem var det kartonger med massa i som man skulle ta av. De andra var skylt ex. Problemet var bara att i kartongerna fanns bara vita och röda. Jag ville ha svarta. Färg i all ära, men vitt och rött passar inte riktigt in i Livingrooms interiör. Eller?
Killarna på Ikea förstod tyvärr inte det, och jag fick be och böna en lång stund innan en kille följde med mig, klättrade upp en bit, tog ett rött skohorn och försökte slå ner de svarta skohornet. När han stod där på kartongerna och svingade kom jag på att Malin hade sagt "Köp några skohorn."
Några. Inte bara ett alltså. "Jag vill ha två" skyndade jag mig att säga när det första ramlade ner. Ikea killen suckade. Så tänkte jag, två kanske är för lite. Det kanske inte är samma sak som några. Men precis när jag tänkte be om fler, föll skohorn nummer två till marken och killen klättrade ner. Jag vågade inte be han klättra upp igen. Så det fick bli två.
Fick också med mig en nyhet till Kidzroom :)

Underbara fredag.


Humöret är på topp igen! Varit en underbar fredag här på anläggningen. Massa tränande och ett helt gäng som släppte tankarna och frigjorde energi på eftermiddagens Freepower. Det perfekta innan-helg-passet.





Dessutom fixade Malin och Peter så Yogaroom blev ännu mysigare. Nu kan man dra för speglarna och fokuser på sitt inre.


Peter blir arg på kameran..


..men Malin älskar den :)


Toppen Tony ryckte in och vek handdukar. Vilken medlem va? :)


SLA.


Tänkte börja denna fredagseftermiddag med att vara lite irriterad. Eller snarare börja med att fortsätta vara irriterad. Och varför är jag det? Jo, SLA.

Igår hade nämligen vår kära stads tidning ett stort reportage om Yoga i alla dess former. Reportaget prydde även framsidan. Flera av bilderna på uppslaget och på framsidan var tagna i vårt mysiga Yogaroom eftersom det är hos oss som Maria Hagman, som figurerar i reportaget, har vissa av sina klasser. 

Jättekul eller hur! Vi är i tidningen. Wihoo. Eller va? Nej. Livingroom står inte med någonstans? Varken i texten eller under bilderna står det något om Livingroom. Trots att flera bilder är härifrån. Andra verksamheter i Skövde nämns i texten, men inte vi. Väldigt underligt.

Så jag ringde SLA. Frågade hur det hade kunnat bli såhär. Svaret blev att han skulle kolla på det, höra med ansvarig reporter och återkomma. Jag sa att "måste det inte stå under bilderna vart de är tagna om det inte framgår i texten." han sa "Jo, du har i princip rätt." I princip?

Jaja, vi får se vad uppföljningen på detta blir. Men visst blir man irriterad? Här anstränger vi oss för att vara Skövdes skönaste gym med de mysigaste och fräschaste lokalerna och när de väl hamnar i tidningen är det ingen som vet att det är hos oss. Ja, förumtom ni då, våra underbara medlemmar.


Dessutom är det vår underbara instruktör Lovisa som syns på bilderna.






Maria Hagmans hemisda www.mhyoga.se



Ikea.

Sitter i bilen på väg hem från Ikea nu. Hittade inte så mycket till kära Livingroom dock. Blev bara servetter, en lampa och två skohorn. Alltid så med Ikea tycker jag. Finns massa, men sällan det man är ute efter. Hörs imorrn!

Ny mixer.


Igår gav vår mixer upp. Den vägrade att starta. Sa "Hejdå, nu orkar jag inte mer! Blanda era förbannade drinkar själva. Jag drar!" Totalt utbränd alltså. Och jag sörjer lite. I alla fall tills vi hittat en ny. Någon som har ett tips? Kom gärna med det snabbt. Jag är nämligen inte vän med den vi har just nu, våran reservmixer. Den är liten och otäck.

När vi ändå pratar drinkar kan jag ju passa på att berätta att det finns en ny smak på protein. Toffé. Smakar godis. Vill man kan man blanda våra hälsodrinkar hemma. I butiken säljer vi 1kg proteinpulver från Dalblads. Samma som vi använder. Blanda med mjölk och en halv banan så smakar de som här.


you are not my friend..




För 349 kr är burken din. Sen är det bra att mixa och njuta.


Just nu...


..dunkar musiken högt på Livingroom. "Beggin', beggin' yoooouu. Put your lovin' hand out baby" Det är Sandra som kör lunch EasyLine. Och ett helt gäng med henne. Se bara..





Maila mig.

Just det. Glömde säga en sak förut. Igår skrev jag ju att ni kunde skicka in texter och bilder till [email protected]. Det kan ni. Nu. Men inte igår. Vi har nämligen bytt webbhotell för livingroomsports.se och min mail låg nere både igår och i förrgår. Men nu är den uppe igen. Så fall någon har skickat något, skicka igen.  


Kafferep.


Dagens Easyline Senior är avklarat. De är banne mig bättre än mig allihopa på den där cirkeln. Tack vare Torbens coaching kanske. Nu sitter de med varsin kaffe i handen och pratar i vår lounge. Mysigt.






Börje och Anna-Lisa tog sig en stunds extra stretch.

Frukostdags!


Godmorgon.

Tänkte slå ett slag för vår frukost idag. Den är så god! Och frukost är som ni vet det viktigaste målet på dagen. Ibland när jag är ledig och inte har någon frukost hemma brukar jag åka ner hit och äta.

Jag menar, vilken annanstans får man hårt och mjukt bröd, keso, cream cheese, smör, ost, skinka, salami, tomat, gurka, paprika, ägg, kaviar, sill, tre olika sorters müsli, yougurt, juice, te, kaffe och trevligt sällskap för 40 kronor? Ingen annanstans än här.  

Och man måste inte alltid träna innanför våra dörrar. Man kan välja att bara äta ibland. Så kurrar magen en morgon när kylskåpet står tomt vet du vart du ska ta vägen. Frukosten är öppen mellan 7-10 vardagar och 9-11 helger (oftast lite längre).





Ledig dag.

Hallå.
Idag har jag en ledig dag. Städar lägenheten, jobbar undan skolarbete, spelar hög musik, försöker mig på hemlagat och läser en och annan tidning. Vad gör du en ledig dag?
Kommer troligtvis inte svänga förbi Livingroom och kan därför inte spana in livet där idag. Ni får göra det åt mig. Möjligheten finns att en instruktörsutfrågning kommer upp senare, annars hörs vi imorgon! Träna på och gärna lite åt mig också. Kom nog upp i sex (!) kanelbullar igår..
Göm inte bort att ni gärna får "gästblogga". Skicka in texter och bilder som kan funka under rubriken "Livet på Livingroom" till [email protected] så lägger jag upp det här. Det kan vara allt från träningstips, recept, outfits, recensioner på pass till din spelningslista du kör nr du tränar.

Kom och mumsa!


Åh gud, jag har redan hunnit smälla i mig fyra kanelbullar. Vart ska detta sluta!? Kom ner och ät nu allihopa. Det får inte bli några över för då hamnar dem garanterat i min mage.



Shoppinghelgen må vara över, men ett nytt erbjudande har dykt upp i butiken. Nu kan ni fynda vårens träningstoppar från Casall för 100 kr. Bättre blir det inte.




Kanelbullens dag!

Hallå!
Idag är det kanelbullens dag! Det firas på bästa sätt genom att äta en bulle eller två. Och vi på Livingroom gillar ju att fira. Så därför bjuder vi alla er medlemmar på bullar idag! Mumsa i er en efter träningspasset och tänk "det här jag verkligen värd." För det är ni. Vi i receptionen däremot kommer troligen proppa i bulle efter bulle utan att ha svettats en enda droppe. Men, men är det kanelbullens dag, så är det.

Instruktörsutfrågning: Linda Gustavsson

Ge mig en applåd för Livingrooms svar på hulken: Linda Gustavsson

Ålder: 31

Instruktör i: Bodypump, RPM och Functional Moves.

Favorit träningslåt: Jaaa, alla som känner mig vet ju att jag älskar när det är så mycket E- type o Cascada som möjligt när jag tränar...

Favorit maträtt: Kvällsproteindrinken är alltid rätt, blandad på mjölk om man vill lyxa...

Favorit godis: Gärna choklad med choklad inuti, runtomkring och ovanpå!

Bästa träningstips: Vad du än tränar, utmana dig själv annars blir du aldrig bättre!!

Bästa vilotips: Kunde bli bättre på det där själv..

Började intressera mig för träning: Räknas fotbollen på mellanstadiet?? Gymmet blev det seriöst inte förrän på senare tid.

Utbildade mig till instruktör för att: jag vill inspirera o hjälpa andra att hitta sina utmaningar.. Och få betalt för att få 30 personer att göra exakt som man vill är väl aldrig fel!!

När jag inte håller pass tränar jag helst: Tungt

Mål med min träning: Utmana mig själv varje gång och skaffa mig snyggast biceps såklart!

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Ät!! Skippa inte kolhydraterna, varken före eller efter, det gör ont att ramla av en spinningcykel eller få en pumpstång på tån...

När jag inte tränar eller jobbar: ha ha!!

Få vet att jag: förutom instruktör också är cirkusdirektör och zooskötare... Har 3 fantastiska underbara hundar som ibland, men väldigt sällan, får mig att känna mig som en sådan...

Det bästa med Livingroom: Alla underbara tränande personer såklart!!!!
Superstarka Linda..
..med supersnygga muskler.

Sista dagen!


Idag är det sista dagen på shoppinghelgen. Sista dagen med 20% på allt från Casall och Freddy. Kläder har flugit ur vår lilla shop och det finns få storlekar kvar av vissa grejer. Är du sugen på något är bäst att passa på.

Hoppas ni alla har en skön söndag förresten. Här har det varit fullt drag på förmiddagen och nu väntar en lite lugnare eftermiddag. Tills funkykidz börjar vill säga. Då blir det fart och fläkt igen.

Kram kram.





Instruktörsutfrågning: Julia Ilke


Nu forsätter vi lära känna lite instruktörer. Här har ni Julia Ilke.

Ålder:
24 år

Instruktör i: Yoga

Favorit träningslåt: We no speak americano (inte när jag yogar alltså
utan under löpträningen :) )

Favorit maträtt: Svårt val för jag gillar många rätter... men
svampsoppan jag gjorde häromveckan med kantareller jag själv plockat
var himla god!

Favorit godis: Äter sällan godis... men tycker mycket om vispad grädde
och mörk choklad, gärna med kakaohalt på 99%

Bästa träningstips: Tänk inte så mycket utan gör bara.

Bästa vilotips: Att meditera en stund genom att fokusera på andningen
och för en stund släppa alla tankar.

Började intressera mig för träning: Var på mitt första Friskis &
Svettis-pass när jag var 13 år och har fortsatt sedan dess.

Utbildade mig till instruktör för att: jag ville dela med mig av yogan
till andra. Ge vidare det jag fått.

När jag inte håller pass tränar jag helst: mina egna "stenålderspass"
då jag springer i terräng, klättrar i träd, kastar stenbumbllingar och
annat som naturen bjuder in till att göra.

Mål med min träning: Att utmana gränserna för vad jag tror är möjligt.

När och vad man bör äta för att orka genomföra mina pass: Det bör gå
ett par timmar mellan mat och yoga, annars kan man lätt må illa. Äter
gör man det man själv känner är bra för en.

När jag inte tränar eller jobbar: pluggar jag till Psykologisk Coach på
högskolan i Skövde.

Få vet att jag: gör mina egna hudvårdsprodukter.

Det bästa med Livingroom: Människorna, personal så väl som deltagare!


Harmonisk och glad.





Danslördag!


Idag är det lördag och det betyder dans på Livingroom. Först Zumba 45 och sen Latinomix 45 direkt efter. De flesta kör faktiskt båda passen, vilken innebär en och en halv timmes höftrullande. Bättre sätt att börja en lördag på får man leta efter!

"Lördagens danspass hör till två av flera som är mina favoritpass. Det är ett riktigt "Let´s dance" fast utan reklam och en Tony (Erwing förstås). Jurgita är en mästarinna på att få oss hitta hål i höfter (som naturligtvis bara finns hos en del), forma liggand åttor med dom samma, få oss att shake:a både överkroppen och rumpa, göra snake och slide. I sista skälvande minuterna får hon oss att ge det där yttersta med härliga tillrop och pushing. Tack bästa Jurgita för lördagmorgon tillsammans med dig!"

Skrivet av Pia Skoglund på vår facebooksida. Hon missar sällan en lördag på Livingroom.

Denna lördag är det extra mycket dans i våra lokaler. Just nu är en Zumba möhippa i full gång inne i lilla salen. Och klockan fyra ska instruktör Natalia fira sin födelsadeg med ett Zumba pass för sina vänner innan födelsedagsfesten drar igång. Kul idé!

Vill man boka privata pass, vilka som helst, typ för möhippa, födelsedagsfirande eller liknande är det bra att ringa till receptionen för pris och information. I somras hade vi många roliga möhippor på anläggningen och en del kombinerade med någon ansiktsbehandling för bruden på vårt dagspa.


Gissa bruden..




Lite gott efteråt..


Afterwork träning.


Jag var egentligen påväg hem, men var bara tvungen att lägga upp dessa bilder först. Tog dem precis nu. Ser ni hur mycket folk det är? Kvart i fem en fredagkväll. Jag är imponerad. I vanliga fall brukar det vara mycket folk fredagmorgon och förmiddag och lugnare på eftermiddagen. Men idag har det verkligen varit tvärtom.







I helgen blir det några instruktörsutfrågningar här på bloggen. Ha nu en underbar fredagkväll!

Casall inköp.


Inköpet gick suveränt. Jättefina grejer i härliga material. Vill inte avslöja vad vi köpte in, så därför tog jag inga kort på det vi valde, utan på hela kollektionen. Fina färger ju!




Tidigare idag damp denna roliga inbjudan ner i brevlådan på Livingroom. Kul att det öppnar snart!


Shopping, shopping, shopping!


Nu har jag tapetserat typ hela butiken med lila prickar, så ingen ska missa våra erbjudanden i helgen. Snart kommer Casall hit och visar vårkollektionen. Ska bli spännande att se vilka färger och former de kör på. Det är alltid lika roligt att köpa in kläder, speciellt för sånna shoppingtokar som mig och Malin.

Det jobbiga är att kläderna inte kommer förrän i januari, februari. Speciellt jobbigt är det eftersom jag alltid lyckas skaffa mig någon eller några favoriter som jag vill ha nu, nu, nu. Men så får jag gå och förgäves längta efter dem i ett halvår.

Så var det bland annat med höstens gråbruna mjukisarna från Freddy, och de bruna tightsen med sömmar på från Casall. Hela våren och sommaren tänkte jag på dem. När de äntligen kom var det som julafton.

Inköpet för Freddys vårkläder har vi redan haft, och jädrar vad mycket snyggt! Helt sjukt faktiskt. Jag och Malin bara pekade "Den ska vi, och den och den och den. Den med!" Vi köpte en hel del och typ lika mycket på kille som på tjej, så i vår blir det en jämnare fördelning i butiken.






Jag och Beda har likadana Freddy byxor på oss idag. (Fotograf Sandra är itne så stadig på handen.)


När Emma Fång såg hur otroligt snygga vi (eller ja, Beda) var i dem haffade hon sig ett par direkt. Kvar i butiken finns nu bara två. Den här helgen kan det gå undan.

Torsdagkväll.


Lovade ju att återkomma med lite bilder hur det kan se ut då Zumba och killtimmen infinner sig samtidigt. Tyvärr fångades inget flörtande på kort, men kanske nästa vecka.











RSS 2.0