Africa Live!


På lördag förvandlas Livingroom till Africa Live! Vi ska bjuda på en riktigt afrika upplevelse. Ni kommer att prova på att dansa västafrikansk dans till levande musik! Stilen vi kommer att dansa heter Djembe (som trummorna), och kommer ifrån västafrika. Det är mycket energi och glädje i dansen med intensiva, mjuka och rytmiska rörelser. Uppvärmning och avslappning görs till inspelad popmusik ifrån bland annat Guine-Conakry och Senegal. Missa inte chansen att förflyttas till afrikas hetta! Märkväl, vi dansar utan skor. Härligt!

Hanna Ringdhal heter tjejen som tar oss till afrika för en stund.
Hon började dansa afrikansk dans 1999. Hanna har dansat för flertalet afrikanska pedagoger i Sverige samt varit iväg på flertalet dans- och musikstudieresor i västafrika, Södra afrika och USA. Hon har regelbundet besökt Guinea för att hämta nytt material och inspiration. Med sig har Hanna:

Markus Neuendorf,

han fick upp ögonen för västafrikansk musik i samband med en musikstudieresa till Gambia 2009. Som slagverkare har han varit runt i världen och både uppträtt och undervisat.

Paul Goobar
,
är här ifrån Skövde och är lärare i bla slagverk på Västerhöjdsgymnasiet. Paul har medverkat i lokala afrikanska trumgrupper och jobbar även gärna med Japanskt slagverk. Vi kommer även träffa vår egen trummare:

Johan Wendt,
och som jag har sagt tidigare så kan han ju allt! Vilken tur att han är vår! På lördag den 9/4 kl. 14.30 då smäller det!









Det kommer att bli världens upplevelse, so don´t miss! Tänk riktiga trummor!!! Jippi.



Kommentarer
Postat av: Sabina

Hååå! Jag Är SÅ avundsjuk på alla som ska dansa på lördag! Jag jobbar tyvärr och missar detta:(

2011-04-03 @ 20:31:40
URL: http://www.binabus.se
Postat av: Pia

Längtar till detta äventyr ;))

2011-04-04 @ 17:01:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0